fbpx

Blog

Unieke keuken ideeën

De keuken is niet alleen maar een ruimte om in te koken. Het is het hart van de woning waarin alles samenkomt en waar nieuwe dingen ontstaan. Culimaat is dé specialist als het aankomt op high end kitchens. Wij ontwerpen geen keukens, maar speciale ruimtes in de woning waar materiaal, licht en vorm samensmelten tot uiterst unieke leefruimtes waar ook nog  eens gekookt kan worden. Ben jij opzoek naar een unieke keuken, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt met het design? Laat je verrassen door deze unieke keuken ideeën.

keuken ideeën, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Keuken met marmer

Deze prachtige droomkeuken zorgt voor een opvallende eenheid in de woning. Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Dieter Vander Velpen. Wat als eerste opvalt aan de keuken is het grote kookeiland, wat uitgevoerd is in de marmersoort Armani Brown. Het verwerken van marmer in een keuken is zeer populair op dit moment. In de keuken contrasteert het rijke marmer op een unieke wijze met de visgraatvloer van eikenhout. Ook de achterwand van deze luxe keuken springt er helemaal uit.  De apparatuur is fraai weggewerkt en er is gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. De keuken is een kloppend totaalplaatje.

keuken ideeën, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Moderne keuken

Deze moderne keuken is ontstaan in samenwerking met Svdba Architectuur. De opdrachtgevers wilden dat de keuken een grote schakel tussen het leven en wonen in huis zou worden. Ondanks dat keuken beschikt over een strak ontwerp, past deze toch perfect in het interieur van het oude monumentale pand. De kleuren sluiten daarbij ook naadloos aan bij het interieur. Door zwart, wit en grijs te combineren met de houtkleur van de vloer ontstaat een bijzonder contrast. Het rijke kleurenpallet draagt bij aan de luxueuze uitstraling.

keuken ideeën, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Exclusieve witte keuken

De wens van de opdrachtgevers was dat de keuken, net zoals de villa zelf, een ruimtelijke opzet zou krijgen met een warme sfeer. Door voor een U-vormige keuken te kiezen, leg je de nadruk op de ruimtelijkheid van de woning. Daarnaast creëert een U-keuken een gevoel van intimiteit. De mix van materialen zorgt voor een spannend contrast. Het witte keukenblad is uit één stuk gemaakt: zo zijn er geen naden zichtbaar. Hierdoor heeft de keuken tevens een hele strakke uitstraling gekregen. De keuken is aan beide zijden uitgebreid met twee wandkasten. In deze wandkast met een gesloten karakter is daarnaast ook veel apparatuur verwerkt. De keuken is een belangrijke toevoeging op de rest van het prachtige interieur.

Design keuken

Deze designkeuken is dé eyecatcher van deze villa. De keuken is ontworpen in samenwerking met Jan des Bouvrie. Er worden veel verschillende kleuren en materialen gecombineerd. In deze keuken is er dan ook gekozen voor matzwarte fronten, een matzwart werkblad, zwarte metallic kranen en een industriële zwarte achterwand. Het contrast tussen zwart en wit is erg opvallend en uniek. De keuken heeft een luxe uitstraling, alles loopt perfect in elkaar over, waardoor er een mooie open sfeer ontstaat.

keuken ideeën, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Wil je meer projecten zien voor inspiratie? Kijk dan verder op de website van Culimaat! 

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek