fbpx

Blog

3x Een keuken met hout

Steeds meer mensen kiezen voor een keuken met hout. We willen weer pure producten met een universele uitstraling. Naast het feit dat een houten keuken voor een warme en unieke sfeer zorgt, zijn er nog veel meer voordelen. Met hout kun je namelijk alle kanten op. Hout is gemakkelijk te bewerken en beschadigingen kunnen eenvoudig weg gewerkt worden. Wij begrijpen dat het samenstellen van een keuken met hout lastig kan zijn, daarom presenteren wij in deze blog graag drie keukens met hout.

Een uniek design

In deze gelijkvloerse villa vind je deze prachtige keuken. Wat opvalt is de grote houten kastenwand. Deze is volledig op maat gemaakt. Het hout van deze kastenwand is in speciale donkere beits gerealiseerd, wat zorgt voor een exclusief uiterlijk. Om ervoor te zorgen dat de kastenwand niet te donker oogt, is er een lichtstraat van onder naar boven om de kastenwand geplaatst. Dit houdt de wand luchtig en creëert een ruimtelijke uitstraling. In deze keuken zie je dat het kookeiland een mooie eyecatcher is geworden. Het materiaal is sterk en vlek-, kras-, en hitte bestendigd. Door de witte keuken te combineren met hout, is er een exclusief uiterlijk ontstaan.

Moderne leefkeuken

Deze prachtige villa had eerst een landelijke sfeer. In samenspraak met de opdrachtgever hebben wij de keuken omgetoverd in een moderne leefkeuken met toepassing van het keukenmodel Ligna. Dit concept typeert zich door het strakke, witte keukenblok. Er is gekozen voor een donkere, houten, op maat gemaakte kastenwand. Hierin is tevens apparatuur weggewerkt. De opdrachtgever wilde graag de kleur wit en hout terug laten komen in de keuken en veel lichtinval creëren. Dit is gerealiseerd door een lichtere kleur hout te verwerken in de leefkeuken. Om wat extra sfeer aan te brengen, is er een gashaard geplaatst met daarboven een mooi tv-scherm. Deze elementen versterken de leeffunctie van de keuken en de sfeer hiervan.

Stijlvolle keuken

Deze stijlvolle leefkeuken kenmerkt zich door een robuust eiland met geïntegreerde tafel en een kastenwand met open haard, waar een uitgekiende metalen draagconstructie in is verwerkt. Zo kan de openhaard zwevend gemaakt worden. Tevens functioneert deze luxe haard als een kamerverdeler tussen keuken en woonkamer. De doordachte details verfijnen deze keuken en geven een erg moderne uitstraling. Het eiland in het midden bevat een werkgedeelte met wasbak en een zitgedeelte met prachtige stoelen. De combinatie van de witte kleur en het lichte hout voor een donkere kastenwand, is een echte eyecatcher.

Heb je interesse in een keuken met hout? Dan ben je bij Culimaat aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van high end kitchens in combinatie met hout en gaan geen uitdaging uit de weg.

Bekijk meer projecten

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek