fbpx
NLEN

Over ons

Gedreven door exceptioneel design, functionaliteit en de hoogste kwaliteit, in perfecte harmonie met de omgeving en dat al sinds 1983

Gedreven door innovatie, is voor ons alleen het beste goed genoeg. Wij blijven nooit in onze comfort zone. Niets is standaard. We doen nooit concessies en gaan continu voor een resultaat dat iedere droom en verwachting overstijgt.

De keuken is vandaag de dag meer dan alleen een ruimte om uitgebreid te koken en te tafelen. Het is het kloppend hart van de woning, de plek waar alles samenkomt. Waar vriendschappen en familiebanden worden aangehaald, gesprekken ontstaan, verhalen worden gedeeld en hoogtepunten gevierd. En juist daarom is het belangrijk dat alles klopt: Van het design, de materialen, de innovatieve details, de functionaliteit, tot aan de routing, de apparatuur en de afwerking. Keukenconcepten creëren waarin elk element – groot én klein – in dienst staat om ten volle van de schoonheid van het leven te kunnen genieten. Wij creëren keukens die verder gaan dan droom en verbeelding. Keukens waarbij design, functionaliteit en kwaliteit in perfecte harmonie samengaan. Wij realiseren ontwerpen die naadloos aansluiten op hun natuurlijke omgeving. Dat is waar wij met Culimaat voor gaan. Iedere dag weer, al sinds 1983.

Een stukje geschiedenis

Sinds dag één staat het streven naar perfectie, topkwaliteit en constante vernieuwing centraal in alles wat wij bij Culimaat doen. Het is als het ware verankerd in ons DNA, hetgeen ons als Culimaat bindt. De basis hiervoor wordt in 1983 gelegd, wanneer oprichter Jan Swanenberg op een industrieterrein van het Brabantse Berlicum zijn eigen meubelmakerij start. Hoewel het bedrijf zich in eerste instantie richt op het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige maatwerk meubels, verschuift de focus door de jaren steeds meer naar het ontwerpen en realiseren van luxe keukenconcepten. Een belangrijke mijlpaal wordt behaald in 1994, wanneer Culimaat – als eerste in Nederland – start met de verkoop van keukens van het Italiaanse merk Valcucine. De stap richting het absolute topsegment is gezet. Ondertussen wordt ook hard gewerkt aan het eigen merk Culimaat, dat steeds meer bekendheid verwerft in de wereld van exclusieve interieurs en lifestyle. Vanwege dit succes wordt enkele jaren later besloten dat Culimaat zich volledig gaat richten op exclusieve keukens onder de eigen merknaam.

Mede-eigenaren en ontwerpers Twan en Davy Swanenberg groeien letterlijk op in de meubelmakerij van hun vader. De liefde voor het vak krijgen zij met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd leren zij de fijne kneepjes van het ontwerpen. In 2007 besluiten Twan en Davy het werk en gedachtegoed van hun vader samen voort te zetten. Onder hun bezielende leiding – en in 2017 met de komst van directeur Herman Ossenblok – groeit Culimaat uit tot de gevestigde naam dat het bedrijf vandaag de dag is. Vandaag de dag staat Culimaat symbool voor het ontwerp en de vervaardiging van de meest exclusieve custom made keukenconcepten.

Door de jaren heeft Culimaat het begrip ‘keuken’ een geheel nieuwe betekenis gegeven.


Maatwerk voor optimaal woongenot

“We worden gedreven door het maken van exceptionele keuken elementen,” vertelt Twan enthousiast. “We gaan daarmee voorbij aan alles wat standaard is. Design, functionaliteit en kwaliteit hebben in ons werk altijd een gedeelde eerste plaats. Deze uitgangspunten vertalen we naar een harmonieus en hoogwaardig geheel. Het concept is altijd volledig op het leven van de gebruikers afgestemd, is esthetisch een verrijking voor de totale woonbeleving en vormt een perfect geheel, waarin elk element naadloos op elkaar aansluit. Voor ons geldt dat alleen het beste goed genoeg is. Daarom denken we veel verder dan de keuken an sich. Iedere uitdaging benaderen we als totaalproject. Op die manier ontstaat een volledig op maat gemaakt concept, dat een belangrijke bijdrage levert aan het gehele woongenot.”

Ieder ontwerp is grensverleggend en uniek

Maatwerk betekent bij Culimaat dat ieder detail op het leven van de gebruiker wordt afgestemd. Elk high-end keukenconcept is een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking en vertelt het afzonderlijke verhaal van een klant. Het zijn feitelijk kunstobjecten die zodanig zijn vormgegeven dat ze optimaal bij de gebruiker passen. Davy: “De vorm en maatvoering ontstaan aan de hand van de ruimte en het concept. Niets is standaard. We ontwikkelen regelmatig zelf unieke toepassingen die we in Italië laten maken. Zo halen wij natuursteen, metaal en speciale afwerkingen rechtstreeks uit Italië.” Twan: “Inspiratie doen we onder andere op door bekende beurzen, zoals de Italiaanse Salone del Mobile, te bezoeken. Op die manier proberen we steeds bij te leren, grensverleggend te denken en onze creativiteit te prikkelen. We denken altijd verder dan trends. Wat we creëren moet ook over twintig jaar nog mooi zijn. En uniek. Geen enkele keuken is dan ook hetzelfde, net zoals geen enkele klant hetzelfde is. De rode draad wordt gevormd door de topkwaliteit die we overal neerzetten. Die drang naar perfectie is echt kenmerkend voor Culimaat.”

Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book