fbpx

Blog

3x een donkere keuken

Lichte keukens moeten de laatste tijd steeds vaker plaats maken voor een nieuwe trend: donkere keukens. Deze keukens brengen sfeer in huis, ziener erg luxueus uit en zijn geschikt voor iedere keukenstijl. Het kan natuurlijk erg spannend zijn om te kiezen voor een donkere keuken, daarom willen we graag een aantal donkere keukens met jullie delen.

donkere keuken, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Professionele keuken

De wens van de opdrachtgevers was om keukenwerkzaamheden zoals het spoelen en het snijden op het eiland te laten plaatsvinden en het fornuis en de overige apparatuur tegen de wand te plaatsen. De keuken is erg praktisch in gebruik. Daarnaast is er ook een verlengde bijkeuken die is af te sluiten met een schuifdeur. Deze keuken is meer bedoeld voor extra werk en opslagruimte. Het toegepaste RVS en het Wengékleurige geborsteld eikenhout maken het prachtige totaalplaatje compleet.

Een gezellig geheel

De belangrijkste eis van de bewoners was dat de keuken gezelligheid moest uitstralen. De keuken past dan ook perfect bij het interieur van het huis, waarin alle ruimtes op elkaar zijn afgestemd. Dit is ook de reden waarom er niet is gekozen voor een kookeiland midden in de ruimte. De keuken heeft een klassieke L-vorm waarvan de eettafel het middelpunt is. De materialen en kleuren voor dit keukenconcept zijn één-op-één afgestemd op de materialen in het huis. Om de huiselijke sfeer terug te laten komen in de keuken, is er een echte houthaard geplaatst. Zowel de achterwand als het werkblad zijn van graniet wat een natuurlijke uitstraling geeft, daarnaast is het ook erg duurzaam.

donkere keuken, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Marmeren keuken

Deze prachtige droomkeuken zorgt voor een mooie eenheid in de woning. De achterwand van deze luxe keuken springt er helemaal uit. Daarnaast springt het grote kookeiland meteen in het oog, welke is uitgevoerd in de marmersoort Armani Brown. In de keuken contrasteert het rijke marmer op een unieke wijze met de visgraatvloer van eikenhout. De apparatuur is netjes weggewerkt door het gebruik van zeer hoogwaardige materialen. De keuken is een kloppend totaalplaatje.

donkere keuken, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Donkere keukens

Ben je nog niet overgehaald na het zien van deze prachtige keukens? Donkere keukens zijn nooit ‘te donker’. Het is namelijk altijd een mogelijkheid om te kiezen voor lichte details. Waar je wel op moet letten is of een donkere keuken wel bij jouw huis past. Wellicht is een compleet donkere keuken niet al te complimenteus voor jouw inrichting, maar je kunt absoluut voor een tussenweg gaan. Mocht je een kleur die dicht tegen zwart aan zit toch nog te riskant vinden, ga dan voor een keuken met een warme kleur.

Bekijk meer projecten!

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek