fbpx

Blog

Moderne keuken

Een strakke moderne keuken zie je steeds vaker voorbijkomen. Dit is te danken aan hun opkomst in de jaren ’90 toen deze keukens hun opmars maakten. Door de strakke afwerking en minimalistische vormgeving is de moderne keukenstijl voor bijna ieder interieur geschikt. In dit artikel vertellen we je wat de moderne stijl precies inhoudt en hoe je jouw keuken hier goed op kan inrichten.

Moderne keukenstijl

Er zijn een aantal punten waar je een moderne keuken aan kunt herkennen. Om te beginnen zie je over het algemeen een strakke en minimalistische vormgeving terug in het ontwerp. De vormen zijn vaak simpel en hebben rechte lijnen in plaats van rondingen. Deze rechte lijnen zie je vaak terug in de afwerking van de gekozen apparatuur van de keuken. Vaak zijn alle voorzieningen en apparatuur ingebouwd in de muur zoals de kastjes en de vaatwasser. Daarnaast hebben deze keukendeuren vaak geen handgrepen, zijn ze niet te zien of zijn ze met een druksysteem weggewerkt. Ten slotte zie je vaak bij moderne keukenstijlen dat sommige functies volledig verstopt zijn zoals de stopcontacten of zelfs de afzuigkap.

Kleur en materiaalgebruik

Bij een moderne keuken denk je al snel aan rustige kleur- en materiaalgebruik, maar deze keukenstijl komt in alle soorten en maten waardoor je juist heel veel kanten op kunt gaan en veel kunt variëren. Steeds vaker zie je dat er hippe kleuren gebruikt worden in de keuken, zoals rood, geel, blauw of zelfs groen. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Ga je liever voor een neutrale uitstraling, maar wil je toch nog kleur geven aan de keuken? Dan kun je er altijd voor kiezen om details met uitgesproken kleuren te verwerken in de keuken.  Hierbij kun je denken aan gekleurde ledverlichting onder een keukenkastje of een koelkast met een uitgesproken kleur. Ook in de keuze van materiaalgebruik kan veel gevarieerd worden. Zo kun je bij het keukenblad kiezen voor metaal, roestvrijstaal, natuursteen of zelfs glas. Je kunt je moderne keuken dus volledig afstemmen naar jouw eigen wensen.

Rust en ruimtelijkheid

Met de moderne keukenstijl kun je binnen je huis veel rust en ruimtelijkheid creëren. Door de minimalistische vormgeving krijg je de illusie dat de ruimte van je keuken er groter uitziet. Hierdoor is deze keukenstijl geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Doordat er minder in de ruimte te zien is en alle voorzieningen verborgen zitten in de muur of onder het keukenblad straalt de keuken rust uit. Door deze rustige uitstraling kun je een moderne keuken gemakkelijk combineren met verschillende woningstijlen.

De moderne keuken is geschikt voor iedere woning en voor ieder interieur. Door de minimalistische en strakke vormgeving oogt de keuken ruimtelijk en creëert het rust in de woning. Hierdoor past deze stijl bij kleine en grote ruimtes. Daarbij kun je met deze keukenstijl veel verschillende kanten op waardoor de keuken volledig naar jouw smaak gemaakt kan worden.  Hierdoor kun je extra lang genieten van je moderne keuken.

Bekijk hier meer projecten

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek