fbpx

Blog

Luxe keuken

Bij het kiezen van een nieuwe luxe keuken komen veel dingen kijken. Zo moet je bepalen welke kleur de keuken krijgt en welke materialen passen bij de rest van het interieur. De keuken is het hart van je woning en deze wil je natuurlijk goed laten passen bij de rest van de woning, zodat je er op de lange termijn nog steeds plezier van hebt. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je keuken moet je voor de juiste materialen kiezen die een luxueuze uitstraling creëren. In dit artikel laten we je zien welke materialen luxe uitstralen en waar je op moet letten.

Marmer

Bij een luxe keuken denk je al snel aan marmer. Marmer is een natuursteen die in de keuken vaak gebruikt wordt als keukenblad. Het geeft een luxe, dure en chique uitstraling aan iedere keuken. Daarnaast is een ander voordeel aan marmer dat het een duurzaam materiaal is. Bij marmer komen er namelijk geen milieubelastende chemicaliën aan te pas. Ook is ieder product van marmer uniek, omdat het een natuurlijk blad is waarvan er geen één hetzelfde is. Marmer is wel een poreuzer materiaal en daardoor minder vlekbestendig. Dit is deels te verhelpen door het impregneren, maar vloeistoffen zoals wijn, azijn en ketchup kunnen vlekken achterlaten als je het niet gelijk reinigt.   

Hout

Een materiaal dat vaak terugkomt in een luxe keuken is hout. Hout is een natuurproduct dat in een keuken kan zorgen voor een zachte en warme uitstraling. Daarbij is hout een unieke materiaalsoort doordat geen enkel stuk hout hetzelfde is. Hierdoor geeft het jouw keuken een unieke touch. Ook heb je met hout keuze uit veel verschillende soorten, waardoor je kunt combineren en de keuken kunt afstemmen naar jouw wensen. Je kunt hout op verschillende manieren verwerken in de keuken. Zo kun je een volledig keukenblad maken van hout, of kies je voor keukenkastjes van hout. Waar je op moet letten bij hout is dat het niet goed bestendig is tegen krassen, hitte of vocht. Hierdoor is het niet altijd praktisch als een keukenblad. Daarnaast heb je de juiste producten nodig om de keuken goed te onderhouden. 

Glas

Ten slotte zie je vaak dat er bij een luxe keuken veel gebruik wordt gemaakt van glas. Van de deuren tot de keukenkastjes, en van een glazen achterwand tot aan het keukenblad, je ziet het bij in luxe keukens overal terugkomen. Glazen onderdelen in een keuken geven een prachtige en bijzondere luxe uitstraling. Het grote voordeel van glas is dat het erg eenvoudig schoon te maken is. Je hoeft er alleen een doekje over te halen en de meeste vlekken zijn weg. Ook vergt het bijna tot géén onderhoud en wordt glas niet zo snel aangetast door vocht of hitte. Toch moet je met glas ook nog rekening houden met een aantal dingen. Glas is een hard materiaal en daardoor sterk, maar indien beschadigd moeilijk te herstellen. Tevens kan een glazen blad verkleuren door UV licht, je moet dus rekening houden met ramen en zonlicht. 

Bekijk hier meer projecten

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek