fbpx

Blog

Keuken inspiratie

De keuken is tegenwoordig veel meer dan een plek waar alleen gekookt wordt. Het is de plek waar je als gezin samenkomt, de dag bespreekt of een lekkere kop koffie drinkt. Je wilt dat jouw keuken een speciale plek is waar je, naast het ontvangen van vrienden en familie, lekker tot rust kunt komen. Natuurlijk wil het oog ook wat en is het design een belangrijke factor in het kiezen van een nieuwe keuken. Ben jij helemaal uitgekeken op je huidige keuken en ben je toe aan iets nieuws? Culimaat helpt je graag bij het vinden van jouw droomkeuken. Lees snel verder voor een aantal handige tips en doe exclusieve keuken inspiratie op!
 

Een ruime keukenopstelling

DeU keuken is een zeer handige en ruime keukenopstelling doordat er aan drie zijden van de ruimte een keukenelement te vinden is. Het grote voordeel hiervan is dat je alles direct binnen handbereik hebt. Een keuken in U opstelling is daarom erg praktisch. Bovendien heeft een keuken in U vorm behoorlijk veel opbergruimte. Dankzij de vele onderkasten, lades en soms ook bovenkasten kun je van alles in je keuken opbergen. Een U vorm hoeft niet persé tegen de muur aan te staan, maar kan ook een eyecatcher midden in de ruimte zijn. Dit doe je door de U keuken vrijstaand te plaatsen zodat het een onderdeel wordt van de gehele keuken.

Kookeiland

Steeds meer keukens zijn onderdeel geworden van de leefomgeving, daarom kiezen we ook vaak voor een kleur of een specifieke stijl. Je wilt natuurlijk dat de keuken matcht met de rest van het interieur. Veelzijdigheid speelt hier een belangrijke rol in. Door te kiezen voor een kookeiland creëer je direct meer sfeer in de woning en kun je gemakkelijk de woonkamer bij de keuken betrekken. Daarnaast kan het kookeiland ook dienen als zitgedeelte, door het plaatsten van barkrukken. Zo haal je de gezelligheid naar je aanrecht toe. Om het iets minder minimalistisch te maken kun je ervoor kiezen om wat decoratie te plaatsen op het eiland. Een goed voorbeeld hiervan is deze prachtige donkere keuken.

Innovatieve oplossingen

Heb je liever dat de afzuigkap niet in het zicht is? Bij deze prachtige keuken is de afzuiging in het aanrechtblad verwerkt. Op deze manier kun je de ruimte die een afzuigkap normaliter inneemt ergens anders voor gebruiken. In dit geval heeft Culimaat gekozen voor een lamp met kaarsen, wat direct zorgt voor sfeer in de ruimte. Culimaat bedenkt graag nieuwe innovatieve oplossingen. Zo is ook de Amerikaanse koelkast ingebouwd in een wit blok. Op deze manier is de koelkast een object op zichzelf geworden. Dit staat al een stuk rustiger in de keuken.

Opbergsysteem

De beste manier om de keuken netjes en opgeruimd te houden is door alles op te bergen in bijvoorbeeld lades en kasten. Hierbij kun je denken aan een royaal opbergsysteem of een liftsysteem. Bij een royaal opbergsysteem is alles verborgen en ziet de keuken er volledig opgeruimd uit. Wil je wat meer luxe? Kies dan ook voor een liftsysteem wat in het werkblad verwerkt wordt. Met één druk op de knop komt de verborgen opbergruimte omhoog. Je kunt hier onder andere de kruiden en specerijen in opbergen.

Heb je interesse in een high end designer keuken? Dan ben je bij Culimaat op de juiste plek. Wij helpen je graag en luisteren goed naar de wensen van onze opdrachtgevers. Wij werken met de nieuwste innovaties en bekijken graag de mogelijkheden op het gebied van high end keukens.

Bekijk alle projecten!

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek