fbpx
NLEN

Indrukwekkende blikvangers door de hele woning

De natuurlijke toon van buiten zet zich binnen onverminderd voort. De vloer, gelegd in Hongaarse punt, laat de entree ruimtelijk ogen in zowel lengte als breedte. Die ruimtelijkheid wordt vergroot door de trap, ontworpen uit staande platen die uit de wand zweven. Onder de trap staat een glazen kast met een ladeblok van walnoothout en deuren die in een hoek opendraaien en optisch een speels effect creëren. Een zeer verfijnd ontwerp dat ook herhaald wordt in de werkkamer, waardoor er een zekere rust ontstaat.

Puur, ruig landschap

Midden in de weilanden, tussen de schapen en de fruitgaarden, is de ultieme plek om te ontsnappen aan het hectische leven. Een woning op een unieke locatie als deze hoort rustig en licht te zijn. De nieuwbouwvilla die op deze plek herrees, vervult alle wensen van de bewoners. Juist vanwege het pure, ruige natuurlandschap rondom de woning, komt het aardse interieur perfect tot zijn recht. Dat de natuur ook in deze woning zo’n grote rol speelt, is geen toeval, aldus de high-end ontwerper: “De aarde, de natuur, dat zijn de dingen waardoor ik geïnspireerd raak.”

Living & keuken

Vanuit de entree loop je rechtdoor naar het hart van de woning: de living en de leefkeuken. Ook hier vormt ruimtelijkheid een spil. In het midden komen horizontale en verticale zichtlijnen samen, er is gespeeld met hoogtes en door middel van contrasten is er een spannend geheel ontstaan. “Er gebeurt veel en nog steeds heerst er rust en harmonie”, licht Wolterinck toe. Vanuit de zithoek hebben de bewoners een mooi uitzicht op de perenboomgaard. De sofa’s met gevlochten suède rug en het kunstwerk van Arty Grimm zijn indrukwekkende blikvangers. Waar de omgeving in de living zich vooral weids uitstrekt, reikt het oog in de keuken zo hoog als de hemel.

Rust en harmonie

Dit gevoel van oneindigheid wordt versterkt door de boom, de vide en de lamp met bollen in natureltinten. In de keuken prijkt een zacht ogend eilandblok van
gezoet natuursteen dat een contrast vormt met de stoere doorkijkhaard, die verfraaid is met een verkapte natuursteen. Op deze wijze wordt de pure, ruige sfeer van de weilanden doorgetrokken in de woning. “Ik werk graag met tegenpolen: licht en donker, ruig en glad, hoog en laag”, zegt Wolterinck. “Tegenpolen vullen elkaar aan, daar waar andere materialen met elkaar zouden concurreren.”

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book