fbpx

Een prestigieus resultaat met grote gebaren

Zuid Holland
Samenwerking: Eric Kuster

Het statige herenhuis heeft een rijke geschiedenis dat ook aan de binnenkant zichtbaar is door het originele lijstwerk en hoge plafonds. Het bestaande, gedateerde interieur werd door Eric Kuster Metropolitan Luxury getransformeerd tot een woonomgeving met een imponeerde geheel. 

In het interieur smelten klassieke en eigentijdse elementen samen in een sfeer die zich laat omschrijven als internationaal, warm, charismatisch en tegelijkertijd ook tijdloos; het gevoel alsof je een chic vijfsterrenhotel binnenstapt. Om de beleving te completeren bedachten wij een op-en-top luxe leefkeuken, die de bewoners alle ruimte en faciliteiten biedt om naar hartenlust te genieten van hun bruisende leven. Daar draagt ook de wijnkamer aan bij, die een plek kreeg achter de living en vanwege de unieke vormgeving een extra dimensie aan het woongenot toevoegt.

Om tot dit prestigieuze resultaat te komen ontwikkelden wij een gedetailleerd ontwerp- en productieproces. Gezien de complexiteit was dit geen eenvoudige opgave. “De keuken definieert zich door grote gebaren en een warme, rijke uitstraling,” vertelt Twan. ‘’We hebben er bewust voor gekozen om de kasten extra hoog uit te voeren om de hoogte van de ruimte te benadrukken. Het stond voor ons voorop om deze hoge deuren uit één stuk uit te voeren. Daarom hebben we voor de realisatie speciale meterslange bomen geselecteerd.’’

De kastdeuren zijn extra dik uitgevoerd om de krachtige vormentaal van de keuken te benadrukken. In combinatie met het dunnere antracietkleurig glas is zo een heel mooi, spannend geheel ontstaan. De diverse nissen worden sfeervol aangelicht waardoor de uitstraling van de keuken verder tot leven is gewekt.

Het marmer, genaamd Café au Lait, kenmerkt zich door warme kleurschakeringen en aders. Het eiland is in boekvorm uitgevoerd waarbij de tekening van het marmer doorloopt over de zijwanden. Hierdoor heeft het element een heel strakke uitstraling gekregen. In het eiland is verder een kookplaat van Pitt Cooking geïntegreerd met een in het blad verzonken afzuiging – een goed voorbeeld van de luxe afwerking en verfijnde detailleringen waar Culimaat om bekend staat. Het geheel is van alle gemakken voorzien en daardoor ingericht om het leven in volle glorie te omarmen met gezellige etentjes, feesten en partijen.

‘’Wat Culimaat bijzonder maakt is dat het heel ver gaat in het ontwerp en zo elke wens kan vertalen,’’ vertelt Eric Kuster. ‘’Daarnaast heeft ieder element een hoog detaillerings- en afwerkingsniveau. Dit resulteert in keukens met een premium kwaliteit en uitstraling.’’

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book