fbpx
NLEN

Dromen met open ogen

Zuid Holland
Samenwerking: Marcel Wolterinck

Soms is een woning zo bijzonder dat het zelfs onze stoutste dromen overtreft. Deze verbluffende villa, gelegen op een eiland midden in het Groene Hart, behoort zeker tot die categorie droomvilla’s.

De credits voor het prachtige totaalplaatje zijn toe te schrijven aan de vakkundigheid en creativiteit van Marcel Wolterinck en zijn team. De bewoners waren meer dan tevreden over eerdere samenwerkingen en vertrouwden daarom voor het ontwerp van exterieur, interieur en de tuin op dit veelzijdige ontwerpbureau.

Restaurantwaardig

Ook met ons hadden de bewoners al eerder samengewerkt. Voor hen stond vast dat wij de keuken van hun dromen zouden ontwerpen en realiseren. Het eindresultaat zou niet misstaan in een sterrenrestaurant; werkelijk elk element ademt blinkende perfectie. Hierdoor is een uniek totaalbeeld ontstaan waarin je nooit uitgekeken raakt. Alsof je droomt met open ogen.

Het rijke materiaalgebruik, de hoogwaardige apparatuur, de indeling en de detaillering: alles klopt. Zeker ook in combinatie met de rest van het interieur in deze ruimte en het uitzicht op de tuin. Wolterinck ontwerpt fantastische dingen, heeft verstand van zaken en communiceert open en duidelijk. Dat maakt dat wij graag met hen samenwerken.

Centraal in de ruimte staat een kookeiland met een ombouw van messing, met daarboven een beeldbepalend regaal. Hierop is plaats voor het opbergen van servies en kookbenodigdheden. De verzameling wijnen en champagnes kreeg een plek in de opvallende glazen wijnkast naast het eiland. Koken en tafelen worden zo gemakkelijk vergezeld door een smaakvol glaasje.

Uitgebreid tafelen

Ook aan uitgebreid tafelen is gedacht; de lange tafel biedt plaats aan een groot gezelschap en kan, als het weer het toelaat, zich verplaatsen naar de veranda. Ook na het ontbijt, lunch of diner blijf je nog graag lang in de ruimte vertoeven.

Marcel Wolterinck: ‘’De grootsheid van deze keuken is waanzinnig. Het is zo ongelofelijk mooi geworden. Culimaat beschikt over ontzettend veel kwaliteit en originaliteit. Ze denken mee over het materiaal, de vormgeving, de detaillering en zeker ook over de functionaliteit en het gebruiksgemak. Vandaar dat wij heel graag een beroep doen op hun expertise.’’

De aan de woning grenzende immense plas geeft in elk jaargetijde een magnifiek beeld dat op prachtige wijze wordt versterkt door de omliggende tuin. Het is duidelijk een droomplek geworden waar het de bewoners aan niets ontbreekt.

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book