fbpx

Blog

Zwart wit keuken

Bij het kiezen van een keuken is het belangrijk dat de keuken matcht met de rest van de woning. Vaak kies je dan al snel voor een veilige optie zoals wit, omdat dit een tijdloze kleur is waar je lang plezier van kunt hebben. Een andere kleur die tijdloos is, maar niet vaak gekozen wordt, is zwart. Mensen vinden een zwarte keuken vaak een gewaagde keuze, maar wanneer zwart met wit afgewisseld worden creëert het een prachtig effect dat luxe en klasse uitstraalt. Om je te inspireren voor een zwart wit keuken geven wij in dit artikel drie voorbeelden.

Voordat we de voorbeelden van de zwart wit keukens laten zien is het goed om te weten waarom deze kleuren combinatie goed werkt. Zwart en wit zijn tijdloze kleuren die in een keukenontwerp niet zo gemakkelijk kunnen falen. Zwart zorgt voor een chique en krachtige uitstraling, terwijl wit ervoor zorgt dat je rust terugbrengt in de keuken. Met deze kleurencombinatie kun je veel variëren. Je kunt met een zwart wit keuken zelf een eigen keuken creëren die volledig volgens jouw smaak is.

Minimalistische villa Bosch en duin

In deze woning staat een prachtige zwart wit keuken die het middelpunt is van het samenkomen van alle bewoners. De hoge matzwarte kastenwand zorgt, ondanks de harde kleur, voor een warme uitstraling. Deze zwarte kleur is doorgetrokken van de fronten naar het werkblad, de barstoelen en zelfs tot aan de kraan. De witte kleur is terug te zien in het prachtige keukenblad die rust terugbrengt in deze keuken.

zwart wit kleuren, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Penthouse Gorinchem

In dit moderne penthouse is de zwart wit keuken volledig in zijn element. De keuken bestaat uit een strak, wit keukenblok dat geïntegreerd is met de eettafel. In het keukenblok is een lift gemaakt die op een vrijwel onzichtbare manier weggewerkt is om extra opbergruimte te bieden. Het keukeneiland heeft een warme uitstraling door de eikenfineer visgraatvloer die eromheen gelegd is. Daarbij geeft de zwarte achterwand een luxe uitstraling door de minimalistische vormgeving. Alle apparatuur is in deze wand verborgen waardoor er een strakke uitstraling ontstaat.

zwart wit kleuren, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Herenhuis Oud-Zuid Amsterdam

Bij dit herenhuis staat een zwart wit keuken die perfect past bij de rest van het interieur. De lichte kookeilanden zijn verdeeld over twee delen en staan los van elkaar in de keuken. Hierdoor kun je vanaf de woonkamer naar de keuken kijken en draagt dit mee aan het bijzondere lijnenspel op de verdieping. De keuken is op maat gemaakt en is van alle gemakken voorzien. Over alles is nagedacht, elk hoekje en randje heeft zijn functie waardoor het een passend geheel is. Het mooie aan deze keuken is de combinatie tussen het donkere hout van de kastenwand en de lichte keukenblokken. Hierdoor creëer je warmte en luxe met de combinatie tussen zwart en wit.

zwart wit kleuren, culimaat, keukeninspiratie, keuken

Bekijk meer projecten!

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek