fbpx

Oase van rust en kalmte

Noord Brabant

Op de bovenste etage van een riante woontoren bevindt zich dit indrukwekkende penthouse. De ruime woonoppervlakte van de woning wordt geheel omkaderd door glas. De woning biedt daardoor vanuit vrijwel elke ruimte een fantastisch panoramisch uitzicht.

Het stijlvolle interieurontwerp staat op naam van Guy de Vos.

De keuken en de living zijn bewust aan de buitenzijde gelegen waardoor het weidse uitzicht onderdeel is geworden van de totale woonbeleving.

Voor de keuken, gerealiseerd in samenwerking met ons, liet Guy zich onder andere inspireren door de Japanse cultuur. De royale ruimte is voorzien van hoge kastenwanden met rijk bamboehout die de keuken een natuurlijke uitstraling geven. Het meterslange eiland bestaat grotendeels uit donker kwartsiet en is voorzien van een unieke sushibar. De twee naast elkaar gepositioneerde wijnkoelkasten versterken de symmetrie van de ruimte. Ook zijn in dezelfde wand op vrijwel onzichtbare wijze twee toegangsdeuren verwerkt. Kwartsiet is een sterke natuursteensoort met een luxe uitstraling. Doordat de aders aan alle zijden doorlopen heeft het eiland een massieve uitstraling gekregen. Aan één kant is extra kastruimte gecreëerd. Het hout van de sushibar lijkt uit het massieve blok te ontstaan. Vanwege de lage positionering van de bar blijf je gemakkelijk in contact met degene die kookt en is het zicht op de skyline van de stad behouden. Het detail- en afwerkingsniveau is enorm hoog, hierdoor is elk element in deze keuken bijzonder geslaagd.

marmer

Om het oosterse gevoel verder tot leven te wekken zijn de kastenwanden uitgevoerd met zwarte grepen in een iets afgeronde vorm. Voor de riante glaspartijen, die grenzen aan een sfeervol terras in eenzelfde Japanse sfeer, hangt raam- decoratie van bamboe. De warme gietvloer en het ingetogen kleurenpallet versterken het fijne, rustige beeld van de keuken. Het totaal is even ontspannend als inspirerend!

Bijzonder aan dit penthouseproject is dat er in de gehele woning maar twee gestucte muren te vinden zijn. Verder is er gekozen voor natuurlijke materialen, zoals steen en een veelvuldig gebruik van hout, waardoor een warme sfeer is ontstaan.

Guy over de samenwerking: “Culimaat heeft op basis van mijn ontwerp een design-technische vertaalslag gemaakt en dit vervolgens op een compromisloze wijze gerealiseerd. We spreken dezelfde taal en dat is heel fijn. Het is de eerste keer dat ik met Culimaat heb samengewerkt, maar we begrepen elkaar meteen. Dit smaakt zeker naar meer!”

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book