fbpx
NLEN

Exclusieve materialen voor spannend contrast

Noord-Holland

Voor de realisatie van het interieur vormde de keuken een belangrijk uitgangspunt die in het leven van de opdrachtgevers fungeert als middelpunt waar iedereen samenkomt.

Met het exclusieve ontwerp van een ruim opgezette U-vorm wisten we de keukendroom van het gezin tot in detail tot leven te wekken en hiermee een belangrijke stempel te drukken op het totale interieur.

Open en licht

‘’Vijf jaar geleden, toen we deze prachtige, groene plek vonden, zijn de eerste ideeën ontstaan voor de nieuwe woning,’’ vertellen de opdrachtgevers enthousiast. ‘’Op het toen nog braakliggende stuk terrein wilden we een villa laten bouwen met een strak, doch landelijk karakter, passend bij de omgeving. Hierdoor is het ontwerp van een drie verdiepingen tellende woning tot stand gekomen met een lichte sfeer, die onder meer tot uiting komt in een ruimtelijk plattegrond met een grote vide en open verbindingen.”

De keuken als middelpunt

Voor het interieur vormde de keuken een belangrijk uitgangspunt. ‘’In ons leven vervult deze een essentieel onderdeel,’’ aldus de opdrachtgevers. ‘’Het is als het ware het kloppend hart van de woning waar we met ons grote gezin samenkomen, koken, eten, maar waar ook gesprekken ontstaan en genieten van het leven centraal staat. Vandaar dat we hier in het interieur extra aandacht aan wilden schenken. Zoekend naar een passend bedrijf om deze woonwensen te vertalen, kwamen we uit bij Culimaat. Na een bezoek aan de prachtige showroom en het zien van de vele keukenconcepten waren we direct enthousiast. Ook de prettige omgang, het empathisch vermogen en de verregaande creativiteit van het bedrijf spraken ons aan. We hadden het gevoel dat Culimaat meteen begreep waar wij naar op zoek waren en dat gaf veel vertrouwen.’’

Spannend contrast

De keuken is uitgevoerd met hoogwaardige materialen die een lange levensduur garanderen. Het eiland is vervaardigd uit Corian® met als tegenhanger gerookt Eucalyptus waar tevens de wandkasten mee bekleed zijn. Deze houtsoort kenmerkt zich door een levendig karakter met warme kleurnuances en harmoniseert mooi met het materiaal Fenix, dat is toegepast in de dressoirkast.

Daarnaast is een deel van het eiland verfraaid met een speciaal geselecteerde leren inleg. De mix van materialen creëert een spannend contrast waardoor de exclusieve uitstraling van de keuken verder tot leven is gewekt.

Belangrijke stempel

De opdrachtgevers: ‘’We zijn uitermate tevreden met het door Culimaat ontworpen en gemaakte geheel. Het design sluit goed aan op de ruime en lichte opzet van de woning. Ook hebben zij een wandkast ontworpen voor in de hal, waardoor er een mooie eenheid is ontstaan waar wij iedere dag met volle teugen van genieten!’’

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book