fbpx

Liong Lie

“123DV ontwerpt exclusieve moderne villa’s op maat, waarbij het creëren van een thuisgevoel in een hedendaagse sfeer centraal staat.”

Liong Lie

Zo lang hij zich kan herinneren was architect Liong Lie al bezig met tekenen en dingen creëren. Hij studeerde Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkte vervolgens bij verschillende bureaus, waar hij verantwoordelijk was voor grote projecten in binnen- en buitenland. Sinds 1999 ontwerpt en realiseert hij, samen met een deskundig team, high end villaprojecten met zijn eigen bureau 123DV in Rotterdam.Daarnaast ontwerpt Liong ook zakelijke projecten onder de naam LiongLie.com.Het werk van Liong typeert zich door een strakke basis, met verrassende elementen die zorgen voor een interessant en sfeervol geheel. De fascinatie voor mens, gedragingen en rituelen– onder andere opgedaan tijdens een reis door de wereld – zorgen ervoor dat ieder ontwerp perfect past bij de klant en zijn of haar levensstijl.

X-factor

“Ik geloof in een totaalbeleving. In onze projecten worden buitenruimtes, gebouwen, interieurs en meubels als één gezien,” aldus Liong. “Daarnaast streef ik ernaar dat elk gebouw zowel praktisch als poëtisch is. Maar de grootste uitdaging is om bij elk project de X-factor te vinden en vernieuwd te blijven. We proberen de achterliggende vraag van opdrachtgevers volledig te doorgronden, door na te gaan hoe mensen willen leven en welkeingrediëntendaarvoor nodig zijn. Dat zorgt voor bijzondere resultaten, zoals een villa van 80m2 en een villa in Teheran met een afmeting van ruim 1300 m2, dat gedeeltelijk in een bergwand is gebouwd.”

Samenwerking met Culimaat

“Ikgeloof dat de samenwerking met verschillende disciplines leidt tot een verrijking. Zo werken we samen met een gedragspsycholoog om het effect van ruimtes en materialen op de zintuiglijke ervaring beter te begrijpen en toe te passen. Voor de realisatie van een droomkeuken beroepen we ons graag op Culimaat. Het bedrijf is zeer precies in het integreren van keukenontwerpen in de ruimte en heeft oog voor compositie en materiaalgebruik. Deze waarden delen wij en maakt de samenwerking erg prettig.”

Meer informatie over 123DV:

www.123dv.nl

Website
Liong Lie

Projecten in samenwerking met Liong Lie

Naar alle architecten
Magazine

In ons Exspiratie magazine staan een tiental voorbeelden van ons werk. Keukenconcepten waar we bijzonder trots op zijn.

Magazine aanvragen
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en we je de oorsprong kunnen vertellen.

Maak een afspraak