fbpx

Dieter Vander Velpen

“Culimaat was zeer goed in staat om onze visie te combineren met hun technische knowhow en keukenexpertise.”

Dieter vander Velpen

Dieter vander Velpen studeerde Architectuur aan de Henry van de Velde – Universiteit Antwerpen. Vervolgens volgde hij masterprogramma’s aan de universiteiten van Valencia en Istanbul, waarna hij in 2010 in Antwerpen zijn masterdiplomabehaalde. Als net-afgestudeerde architect werkte Dieter vander Velpen bij diverse bekende (inter)nationale architectenbureaus, waaronder een vooraanstaand bureau in Londen. In 2013 startte hij zijn eigen bureau: Dieter vander Velpen Architects, gevestigd in Antwerpen. Wat begon als een eenmanszaak, groeide binnen afzienbare tijd uit tot een bloeiend bureau met een volwaardig team. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de meest uitzonderlijke projecten, zowel in België als in het buitenland,waaronderTel Aviv, Portugal, Brazilië en New York. In de Amerikaanse hoofdstad heeft het bureau tevens een adreswaar het samen met andere Belgische startups gebruik van maakt.

Understated luxury

Het Belgische architectenbureau is gespecialiseerd in de realisatie van high end interieurs en architectuur. De focus ligt op residentiele projecten, waaronder nieuw- en verbouw, met af en toe een uitstapje naar bijzondere projecten in de hospitality branche. Naast de complete architectuur neemt Dieter vander Velpen Architects ook het volledige interieurontwerp voor zijn rekening;van het concept tot en met de kleinste details, losse decoratie en advies op het gebied van kunst. De stijl van het bureau kenmerkt zich door een gevoel van understated luxury, dat zich uit door een strakke lijnvoering met luxueuze materialisatie, zoals marmer, messing en koper – klassieke materialen die op een moderne wijze worden toegepast. Ieder project is enorm verfijnd en gedetailleerd, waarbij alles op maat voor de klant wordt ontworpen en uitgezocht. Dit concept van ‘haute couture’ vormt de rode draad in alle projecten. Dieter: “Ik vind het altijd leuk om spannende elementen toe te voegen aan een ontwerp en het te verrijken met bijzondere kunst van bijvoorbeeld jonge Belgische kunstenaars. In combinatie met onze eigen ontwerpstijlontstaat zo een project met een hele mooie harmonie.”

Samenwerking met Culimaat

Ook op het gebied van samenwerking gaat Dieter vander Velpen Architects voor het beste van het beste. Voorafgaand aan de realisatie van een architectuur en/of interieur vindt vaak een nauwkeurige selectie plaats van hoogwaardige partijen. Eén van deze partijen is Culimaat. Het high end keukenbedrijf over de samenwerking met Dieter vander Velpen Architects: “Samen streefden we naar de absolute top en die hebben we hier zeker bereikt.”

Dieter vander Velpen Architects is gespecialiseerd in de realisatie van high end interieurs en architectuur, die zich kenmerken door een gevoel van understated luxury.

Meer informatie over Dieter van der Velpen Architects:

www.dietervandervelpen.com

Dieter Vander Velpen

Projecten in samenwerking met Dieter Vander Velpen

Naar alle architecten
Magazine

In ons Exspiratie magazine staan een tiental voorbeelden van ons werk. Keukenconcepten waar we bijzonder trots op zijn.

Magazine aanvragen
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en we je de oorsprong kunnen vertellen.

Maak een afspraak