fbpx

Bob Manders

“Culimaat snapt wat ik bedoel, daarbij is niets ze te gek om te maken, dat werkt bijzonder prettig.”

Bob Manders

Toparchitect Bob Manders studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en Architectural Association in Londen. In 1998 startte hij zijn eigen bureau: Bob Manders Architecture. Met zijn ontwerpen streeft hij ernaar om iedere keer iets bijzonders te creëren en vernieuwend te zijn. Dit bereikt hij door kwaliteiten zoals hoogtes en lengtes van de omgeving te versterken en karakteristieken van die omgeving vereenvoudigd terug te laten komen in zijn ontwerpen. Zijn doel is om met architectuur mooie leefomgevingen te creëren van een hoogwaardige kwaliteit tot in de details. “Architectuur moet het canvas zijn waarop je de natuur en het dagelijkse leven geprojecteerd ziet,” aldus de toparchitect.

Gevestigde naam in binnen- en buitenland

In zijn werk vermengt Bob de wensen van de opdrachtgever met zijn eigen reactie op de omgeving en de persoonlijke kwaliteiten van een goed architect. Zo houdt hij altijd rekening met de baan van de zon, probeert hij orde te scheppen en balans te creëren, verbanden te leggen en functionaliteiten, huiselijkheid, sfeer en eventuele extra’s te verwerken die niet zomaar voor de hand liggen. Inmiddels is Bob Manders Architecture uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van architectuur en werkt het bureau voor klanten in binnen- en buitenland, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Bijzonder is ook de eigen lijn met deurklinken van Bob Manders Architecture die het bureau samen met Formani lanceerde.

Samenwerking met Culimaat

In samenwerking met Culimaat realiseerde Bob Manders Architecture vele topprojecten. Bob: “Culimaat is een bijzonder prettige partner met ontzettend fijne medewerkers. We zijn altijd erg trots op wat we samen maken. Culimaat heeft een extreem hoog afwerkingsniveau en focus op ieder detail. Functionaliteit en esthetiek gaan hierdoor hand in hand.”

Bob Manders Architecture staat bekend om zijn opvallende en vernieuwende ontwerpen, waarin lange en strakke zichtlijnen, een pure uitstraling en bijzondere aandacht voor natuurlijk licht en details de boventoon voeren.

Meer informatie over Bob Manders Architecture:

www.bobmandersarchitecture.com

 

Bob Manders

Projecten in samenwerking met Bob Manders

Naar alle architecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book