fbpx

Blog

Keuken op maat

Bij het kiezen van een nieuwe keuken wil je graag dat alles volledig naar jouw smaak is. Soms loop je dan tegen het probleem aan dat je graag iets in de keuken wilt wat niet binnen het assortiment valt. Je kunt er dan voor kiezen om een keuken op maat te laten maken. Culimaat is specialist in het maken van luxe keukens op maat. Lees in dit artikel wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een op maat gemaakte keuken.

Maatwerk

Bij Culimaat betekent maatwerk dat de volledig keuken afgestemd wordt op de wensen van de gebruiker. Iedereen heeft een andere smaak en leeft op een andere manier. Ieder high end keukenconcept dat wordt ontwikkeld is daarom een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking. Hierdoor vertelt iedere keuken een eigen verhaal. Bij Culimaat benaderen ze de keuken vanuit de visie dat een keuken meer is dan alleen een ruimte om in te koken. De keuken is het hart van de woning en alles komt samen in deze ruimte. Het is daarom erg van belang dat alles klopt naar de wensen van de klant.

Stijlkeuze

Bij een keuken op maat kun je alles tot in de puntjes laten personaliseren. Dit klinkt als een wens voor velen en brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Met een keuken die je op maat laat maken is een groot voordeel dat je zelf de stijl kunt bepalen. Ga je voor modern of heb je liever een landelijke keuken, de keuze is aan jou!

Kleurkeuze

Ook ben je vrij in het bepalen van de kleuren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het ene kastje dat je zo graag wilde niet verkrijgbaar is in de kleur die je graag wilt. Je bent zelf de ontwerper van je keuken en bepaalt zelf welke kleuren er in je keuken terug te zien zijn.

Vrije keuze in apparatuur

Een ander voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke apparaten je in de keuken wilt hebben. Wilde jij altijd al een ingebouwd koffiezetapparaat, dan is dit de kans om je keuken te ontwerpen naar de wensen en behoeften die jij als gebruiker hebt. Hierbij geldt natuurlijk ook dat je bepaalde voorzieningen weg kunt laten die je bij je huidige keuken niet of nauwelijks gebruikte.

Eigen afmetingen

Ook biedt een keuken op maat de mogelijkheid om de oplossing te zijn voor een beperking binnen je huis. Wanneer je in je ruimte een keukenkast wil plaatsen die een andere afmeting heeft dan de standaardafmetingen, biedt een op maat gemaakte keuken de uitkomst. Ook is het handig als je last hebt van lichamelijke klachten die ervoor zorgen dat je aanpassingen nodig hebt in de keuken, die een standaard keuken niet kan bieden.

keuken op maat, culimaat, keuken, maatwerk

Lange termijn plezier

Het laatste en tevens belangrijkste voordeel is dat je met een keuken op maat er op de langere termijn meer plezier uit kunt halen. Doordat de keuken volledig naar jouw smaak is gemaakt en voor jou is ontworpen, kun je er optimaal van genieten.

Lange wachttijd

Bij al die voordelen zijn er natuurlijk ook wel dingen waar je op moet letten als je een keuken op maat wilt. Door de vele mogelijkheden die een op maat gemaakte keuken biedt, is er veel overleg nodig met de keukenontwerper, waar dus ook veel tijd in gaat zitten. Hierdoor kan het langer duren voordat jouw droomkeuken op papier staat. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met langere levertijden. Doordat sommige onderdelen op maat gemaakt moeten worden kan het zijn dat de keuken iets later in je huis staat, maar dan heb je wel jouw unieke droomkeuken waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Bekijk meer projecten!

Naar de blog
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Maak een afspraak
Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book

Bestel ons boek