fbpx

Warmte en allure voor het ultieme vakantiegevoel

Noord Holland

Op een absolute toplocatie, te midden van deze unieke plek, werd enkele jaren geleden een imposante villa gerealiseerd. Ontwerpstudio NOW.A Design Studio wist op zeer kundige wijze de wensen van de opdrachtgevers te versmelten met de eigen signatuur, waarin in- en exterieur naadloos op elkaar aansluiten.

Naast de statige entree met royaal trappenhuis en spectaculaire vide aan de voorzijde, is de woning voorzien van een zij-ingang die toegang biedt tot een luxe bijkeuken, ontworpen en gemaakt in samenwerking met ons. Het strakke, witte karakter levert een fraai beeld op. Daarnaast is de ruimte ook bijzonder functioneel ingericht.

Hang naar perfectie

Wat verder is de royale leefkeuken gesitueerd. In het krachtige geheel vloeien de functies eten, koken en borrelen naadloos in elkaar over. ‘’De bewoners wilden heel graag met Culimaat samenwerken,’’ licht Philip Eskes, eigenaar van NOW.A Design Studio, toe. ‘’Die samenwerking bleek een schot in de roos. We vonden elkaar in de hang naar perfectie. Daarnaast dachten ontwerpers en mede-eigenaren van Culimaat, Twan en Davy, continue met ons mee, wat heel fijn was.’’

In het ontwerpproces worden we gedreven door de zoektocht naar unieke dingen en verfijning. Zo bedenken we graag exclusieve materiaaltoepassingen. Voor de ombouw van het eiland is bijvoorbeeld een nieuwe toepassing ontwikkeld van het innovatieve materiaal Peltrox®, dat in Italië voor Culimaat wordt geproduceerd. Daarnaast hebben we in het element een lijnenspel verwerkt, wat zorgt voor een mooie gelaagdheid en de rijke uitstraling van de keuken versterkt.

Nooit uitgekeken raken

De vele vernuftige technische toepassingen, zoals de constructie van het zwevende blad van het eiland, tonen wat voor uitgekiend ontwerpproces er aan de realisatie van de keuken vooraf is gegaan. Zo lijkt het lichte Corian® werkblad van het eiland uit zijn donkere ombouw te springen. Om extra beenruimte te creëren is het element verrijkt met de bekende ‘Culimaat B.M. lift’. Achter het eiland is een prachtige kastenwand geplaatst van eikenhout met een lichte goudspikkel die zorgt voor een subtiele gloed. De open nissen zijn verfraaid met Italiaans marmer in combinatie met Peltrox®. Ook bijzonder zijn de vele bronzen details: zo is zelfs de apparatuur in een bronskleur uitgevoerd.

‘’Alles is vooral volledig uitgedetailleerd,’’ vertelt Davy. ‘’Hierdoor is een kloppend beeld ontstaan dat erg mooi binnen het totale interieur past. Het was een leuk traject, de samenwerking met NOW.A smaakt naar meer.’’ ‘’Alles was bespreekbaar, niks was te gek,’’ vult Philip aan. ‘’Alleen met zo’n instelling kun je zoiets unieks als deze keuken neerzetten.’’

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book