Charmonix


Tussen de imposante Franse alpentoppen bij Chamonix ligt een houten chalet dat compleet is ingericht en gestyled door designstudio Wolterinck uit Laren. Het chalet bestaat uit twee delen die aan elkaar verbonden zijn door een ondergrondse wellness studio. Voor dit chalet bedachten en ontwikkelden we twee keukenconcepten. Eén voor de gasten en één voor het gezin zelf.

De ruigheid van de omringende natuur zie je terug in de robuuste stijl van de inrichting. Zware houten balken, een tafel als een boomstam en stenen zoals de rotswanden. Die ruigheid hebben we ook vertaald naar het keukenontwerp en materiaalkeuze. Een sneeuwwit keukenblok, ruwe houtstructuren en spiegelend metaal zoals het ijs van de bergmeren.

Het roestvrijstalen rek verbindt de tafel met het keukenblad, daardoor blijft de keuken één geheel. Het zwevende karakter van dit rek zorgt voor lucht, voor openheid maar het zorgt er ook voor dat we de rauwe houten balken kunnen blijven zien. Deze keukens zijn niet alleen in uitstraling robuust, je voelt het ook. De deuren van de keukenkasten zijn vier centimeter dik, dat is twee keer zo dik als normaal. Om ervoor te zorgen dat de deuren niet te zwaar zijn voor de constructie, hebben we het binnenwerk van de deuren gevuld met lichtgewicht materiaal wat we kennen uit de jachtbouw.

Onze showroom


Onze concepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt, er in rondloopt en we je het verhaal over de oorsprong kunnen vertellen. Dat kan het beste in onze showroom in Berlicum.

Contact opnemen