fbpx

Een met de natuur

Utrecht
Samenwerking: Studio des Bouvrie

In een bosrijke omgeving bevindt zich een strakke vrijstaande villa, gebouwd door het Belgische bedrijf Vlassak-Verhulst in samenwerking met Studio Jan des Bouvrie.

In het spannende L-vormige ontwerp gaan licht en ruimte hand in hand met lange zichtlijnen die de verschillende woonfuncties verbinden. Door de grote glasgevels loopt de architectuur optisch door van binnen naar buiten. Daarnaast wordt de bosrijke omgeving gereflecteerd in de grote raampartijen, waardoor de villa op lijkt te gaan in de natuur.

In het krachtig vormgegeven ontwerp is de unieke designkeuken de ultieme blikvanger. Een strak ontwerp dat de moderne uitstraling van de villa onderstreept, een mooie belijning en een contrasterend kleurenpalet.

Contrasterende eenheid

Door eenzelfde kleur- en materiaalgebruik toe te passen in de leefkeuken, sluit deze ruimte naadloos aan bij de rest van het interieur. Het samenspel van donker en licht loopt als een rode draad door de ruimte en benadrukt zo de belijning die in de woning centraal staat. Zo staat het witte eiland van Corian in sterk contrast met de zwarte kastenwand. Hier is gebruik gemaakt van een materiaal dat ondanks zijn matte afwerking bijzonder bestand is tegen vingerafdrukken. In deze kastenwand zijn de open nissen verfraaid met blauwstaal: een prachtig materiaal met een subtiele kleurschakering die extra tot leven komt dankzij de geïntegreerde verlichting. De unieke uitstraling van de keuken wordt versterkt door een strakke afwerking, high-end apparatuur, technologie en de bijzondere wijze waarop de diverse elementen in elkaar overvloeien.

Het eindresultaat weerspiegelt de meer dan geslaagde samenwerking tussen Vlassak-Verhulst, Studio Jan des Bouvrie en Culimaat. Monique des Bouvrie over de samenwerking: ‘’Culimaat is voor ons een gerenommeerde partij, zeker wanneer we voor een opdrachtgever werken die op zoek is naar vernieuwende toepassingen, mooie belijningen en verfijnde details waar de praktische oogpunten ook van groot belang zijn. In een aantal  sessies hebben we toegewerkt naar een keuken welke qua kleur en materiaal perfect past in het totale concept. We kijken dan ook terug op een geslaagd traject waarbij we van de eerste schets tot aan de styling zijn betrokken en zo de mogelijkheid kregen om, samen met de opdrachtgever, de wensen in combinatie met onze concepten uit te werken tot één geheel.’’

Naar alle projecten
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en je ze kunt ervaren

Coffee Table Book ‘High End Kitchens’

Met trots presenteert Culimaat haar eerste hardcover coffee table book