fbpx

Yannic Alidarso

“Ik kende het bedrijf en de goede reputatie al, maar had nog nooit eerder een opdracht met ze uitgevoerd.”

Yannic Alidarso

Yannic Alidarso is een veelzijdige designer die bekendstaat om zijn verrassende ontwerpconcepten.

Designer Yannic Alidarso studeerde Productontwerp aan de afdeling ‘Man & Well-being’ van de Design Academy Eindhoven. Gedurende deze studie focuste hij zich onder meer op de vraag hoe je de wereld, producten en ruimtes om je heen ervaart. Niet alleen vanuit fysiek perspectief, maar ook vanuit een emotionele, praktische, poëtische, individuele of sociale invalshoek. Yannic ontwikkelde zich gaandeweg tot een veelzijdige designer die thuis is in diverse disciplines van het ontwerpvak – iets dat tevens een belangrijke drijfveer vormde om een eigen bureau te beginnen. Met zijn studio, gevestigd in Eindhoven, werkt Yannic aan projecten variërend van interieurontwerp tot aan het ontwerp van producten zoals sieraden. “De kruisbestuiving die kan ontstaan door op verschillende disciplines en schaalniveaus te werken, is enorm interessant,” aldus de designer. “Het liefste neem ik daarom de vrijheid om niet voor één discipline te kiezen, maar om verschillende disciplines elkaar te laten versterken.”

Zoektocht naar essentie en karakter

Yannic start het ontwerpproces vaak met het doen van uitgebreid onderzoek, waarbij de designer op zoek gaat naar de essentie en het karakter van een project. Hij stelt zichzelf daarbij vragen zoals: wat maakt een project eigen en uniek? De vertaalslag daarvan heeft een oprechte herkomst en diepgang, waardoor alles op elkaar aansluit. Het karakter verwerkt Yannic in alle lagen van het ontwerp; van lay-out tot meubeldetail, maar ook van kleurgebruik tot geur (bijvoorbeeld in een retailproject). De stijl ontstaat vaak vanuit het onderzoek en verschilt daarom per project. Of zoals ontwerper Anthon Beeke ooit zei: “Having a style is like being in jail”.

Samenwerking met Culimaat

Yannic Alidarso hecht veel waarde aan de samenwerking met specialisten en/of leveranciers. “Ik vind het belangrijk dat er geen sprake is van een typische ‘opdrachtgever/uitvoerder-relatie’, maar geloof dat er juist door gelijkwaardigheid een project ontwikkeld kan worden dat tot in ieder detail klopt,” aldus Yannic. Deze visiestond ook centraal in de samenwerking met Culimaat High End Kitchens. “Wat me vooral opviel is dat de samenwerking heel intuïtief is verlopen. Tijdens de kennismaking klikte het direct en wist Culimaat naadloos aan te sluiten bij het concept (creatief), maar ook bij de wensen van de opdrachtgever (praktisch). De gelijkwaardige basis resulteerde onder andere in de keuze voor bepaalde materiaalsoorten en detailleringen die het ontwerp enorm versterken. De kwaliteit waarmee het ontwerp vervolgens is uitgevoerd, behoort zonder twijfel tot de absolute top. Ik kijk ernaar uit om vaker met Culimaat samen te werken!”

Meer informatie over Yannic Alidarso:

www.yannicalidarso.nl

Yannic Alidarso

Projecten in samenwerking met Yannic Alidarso

Naar alle architecten
Magazine

In ons Exspiratie magazine staan een tiental voorbeelden van ons werk. Keukenconcepten waar we bijzonder trots op zijn.

Magazine aanvragen
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en we je de oorsprong kunnen vertellen.

Contact opnemen