fbpx

Marco Daverveld

“Zodra het bij Twan of Davy over keukens gaat beginnen hun ogen te stralen.

“Dat enthousiasme straalt af op het totale project.  Daardoor weet je dat je aan het goede adres bent!”

Marco Daverveld

Ontwerper Marco Daverveld studeerde Bouwkunde en volgde daarna een opleiding Interieurarchitectuur in Florence, Italië. De combinatie van een technische en een creatieve achtergrond bleek de perfecte basis voor het realiseren van bijzondere woonprojecten. Sinds 1998 doet hij dit vanuit zijn eigen bureau DAVERVELD Ontwerpers. Marco: “Balans is voor mij altijd een uitgangspunt. Dit evenwicht moet voelbaar zijn, zowel op praktisch als esthetisch vlak. De ruimtes die ik creëer moeten ‘kloppen’, ook zonder kleur, meubels en styling.”

Van binnen naar buiten

De afgelopen jaren realiseerde Marco Daverveld met DAVERVELD Ontwerpers talloze bijzondere projecten voor zowel particuliere als commerciële klanten. “Ik probeer me zo min mogelijk te binden aan een stijl, voel me thuis bij landelijk, klassiek en modern. Ieder project is dan ook volledig op maat gesneden. Ik denk en ontwerp van binnen naar buiten. In mijn ontwerpen streef ik naar een open, ruimtelijke opzet waarbij de afzonderlijke zones zich onderscheiden van elkaar. Ik begin altijd met het maken van een goede plattegrond of indeling. De praktische lay-out en de looplijnen worden zo inzichtelijk en vormen een essentiële basis voor het interieur. Bij een goed plan vormen het maken en afstemmen van keuzes een belangrijk onderdeel. Alles heeft namelijk invloed op elkaar; het licht, de vormen, de kleuren, de materialen. Het is de kunst om hier een eenheid in te vinden en zo een kloppend eindplaatje te creëren.”

Samenwerking met Culimaat

Over het algemeen werkt Marco zelfstandig aan projecten. Wanneer de opdracht erom vraagt zoekt hij de samenwerking met een partner of een specialist op het gebied van styling, 3D of bouwtechniek. Voor het ontwerp van een exclusieve keuken werkt DAVERVELD Ontwerpers vaak samen metCulimaat. “Als Culimaat betrokken is bij een project, wordt het altijd ‘next level’.Het perfectionisme wat daarbij getoond wordt spreekt mij erg aan. Dat werkt vaak door op de rest van het project, waardoor we echt iets bijzonders kunnen neerzetten.”

DAVERVELD Ontwerpers creëert de mooiste in- en exterieurs, waarbij ‘eenheid’ en ‘balans’de sleutelwoorden vormen.

Meer informatie over DAVERVELD Ontwerpers:

www.darverveldontwerpers.nl

Website
Marco Daverveld

Projecten in samenwerking met Marco Daverveld

Naar alle architecten
Magazine

In ons Exspiratie magazine staan een tiental voorbeelden van ons werk. Keukenconcepten waar we bijzonder trots op zijn.

Magazine aanvragen
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en we je de oorsprong kunnen vertellen.

Contact opnemen