fbpx

About Culimaat

Bij Culimaat bouwen we niet zomaar premium keukens of keukenconcepten.

“Klanten zeggen wel eens dat we een nieuwe wereld voor hen openen; een groter compliment kunnen we niet krijgen.”

High end keukenconcepten met een uitgesproken design

Sinds 1985 creëert Culimaat high end keukenconcepten die zich kenmerken door een uitgesproken design en hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Ons team van ambitieuze Kitchen Artists wordt gedreven door de liefde voor luxe keukens, een grenzeloze creativiteit en het streven naar absolute perfectie. We dagen onszelf graag uit en denken altijd een stap verder. Ons bestaansrecht ontlenen wij aan het feit dat wij anders willen zijn dan de omgeving. Hierin gaan wij heel ver. Maatwerk betekent bij Culimaat dat elk detail wordt afgestemd op de gebruiker. Want iedereen leeft op een andere manier. Elk high end keukenconcept is daarom een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking en vertelt het afzonderlijke verhaal van een klant. Het zijn feitelijk kunstobjecten die zodanig zijn vormgegeven dat ze optimaal bij de gebruiker passen. We benaderen de keuken vanuit de visie dat het meer is dan alleen een ruimte om te koken. Het is het hart van de woning waarin alles samenkomt en nieuwe dingen ontstaan: gesprekken, contacten, ideeën. En juist omdat het zo’n belangrijke functie vervult vinden wij dat alles moet kloppen: van het design, het gebruiksgemak, tot aan de routing en de apparatuur. In onze showroom in Berlicum kunnen klanten zich volledig laten onderdompelen in de wereld van high end keukens en een idee krijgen van de eindeloze mogelijkheden die ons in staat stellen de meest bijzondere concepten te realiseren.

Supertrots op onze awards

Team

Wij geloven in een wisselwerking tussen verschillende disciplines binnen Culimaat maar ook tussen Culimaat en klanten of partners

Voor ons is het simpel: het eindproduct telt en daar kan iedereen een steentje aan bijdragen. In gesprekken met elkaar komen we niet aan met voorbeelden van wat wij kunnen, maar hebben we het over wat we samen kunnen creëren. We think together.

De natuur is een grote inspiratie voor ons.

De kleurstellingen zijn onvergelijkbaar en de verhoudingen zijn voorbeelden van ultieme harmonie. Ze inspireren ons en dagen uit tot het bedenken van nieuwe ontwerpen en concepten.

Materiaal uitdagen

Materiaal inspireert ons maar tegelijkertijd dagen wij dat materiaal uit.

Bij Culimaat experimenteren we met hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon, glas, Solid Surface en alle andere materialen die we denken nodig te hebben om een ontwerp het beste tot z’n recht te laten komen. We stretchen de mogelijkheden van het materiaal en – als het moet – nemen we een omweg om tekortkomingen van het materiaal te ondervangen.

Design proces

Alle projecten beginnen bij ons in Berlicum

Daar lopen we samen door onze showroom. Zo krijgen we een beter gevoel bij je smaak. Meer industrieel of juist meer verfijnd? We luisteren naar de wensen en dromen en we bespreken het karakter van het huis en de materialen die daar bij passen.

Inspireren door je vragen en dromen

Daarna begint het designproces. We laten ons uitdagen en inspireren door je vragen en dromen. 

Het ontwerp komt tot leven

De dingen om ons heen zetten onze creativiteit aan en geven ons de energie en tools om een keukenconcept te ontwerpen dat perfect past. In een 3D tekening komt dit concept tot leven.

Magazine

In ons Exspiratie magazine staan een tiental voorbeelden van ons werk. Keukenconcepten waar we bijzonder trots op zijn.

Magazine aanvragen
Showroom

Onze keukenconcepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt en we je de oorsprong kunnen vertellen.

Maak een afspraak