Our design

Inspired by nature

De ervaringen en indrukken die we opdoen in het dagelijks leven voeden onze creatieve processen. Inspiratie is overal, maar wij vinden het vooral in de natuur. De kleurstellingen zijn onvergelijkbaar en de verhoudingen zijn voorbeelden van ultieme harmonie. Ze inspireren ons en dagen uit tot het bedenken van nieuwe ontwerpen en concepten.

Twan

Twan

“Inspiratie komt overal vandaan. Van een kunstwerk, uit de natuur of getriggerd door een bijzondere vraag. En soms is je materiaal zo bijzonder dat het concept als vanzelf ontstaat.”

Materiaal uitdagen

Bij Culimaat experimenteren we met hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon, glas, Solid Surface en alle andere materialen die we denken nodig te hebben om een ontwerp het beste tot z’n recht te laten komen. Materiaal inspireert ons maar tegelijkertijd dagen wij dat materiaal uit. We stretchen de mogelijkheden van het materiaal en – als het moet – nemen we een omweg om tekortkomingen van het materiaal te ondervangen.

Design proces

Alle projecten beginnen bij ons in Berlicum. Daar lopen we samen door onze showroom. Zo krijgen we een beter gevoel bij je smaak. Meer industrieel of juist meer verfijnd? We luisteren naar de wensen en dromen en we bespreken het karakter van het huis en de materialen die daar bij passen. Samen maken we een ruwe schets en op basis daarvan een kostenindicatie.

Daarna begint het designproces. We laten ons uitdagen en inspireren door je vragen en dromen. Daarmee gaan we de natuur in, bezoeken een expositie of misschien gaan we gewoon het internet op. De dingen om ons heen zetten onze creativiteit aan en geven ons de energie en tools om een keukenconcept te ontwerpen dat perfect past. In een 3D tekening komt dit concept tot leven.

Bij Culimaat steken we veel tijd en energie in het designproces. Dit doen we niet vrijblijvend. We vragen een vaste bijdrage voor het complete design traject. Meer weten over het proces na de designfase?

Davy

Davy

“Elk ontwerp begint met goed luisteren. Luisteren naar de wensen en de dromen van je klant. De vraag snappen maar ook de onuitgesproken vraag horen en vervolgens verwerken in je vormentaal.“

Onze showroom


Onze concepten komen het beste tot hun recht als je ze aanraakt, er in rondloopt en we je het verhaal over de oorsprong kunnen vertellen. Dat kan het beste in onze showroom in Berlicum.

Contact opnemen